Leer je pup het kauwen en graven af

Puppy’s onderzoeken graag hun omgeving. Dat is heel natuurlijk gedrag. Maar die nieuwsgierigheid kan wel minder prettige neveneffecten hebben, zoals kapotgebeten pantoffels of een bloemperk vol gaten.

Misschien heb je de neiging je ondeugende pup te straffen voor zijn kauw- en graafgedrag. Weet dan wel dat je hond belonen wanneer hij zich goed gedraagt een veel efficiëntere manier is om hem duidelijk te maken wat de regels zijn.

Bijten

Als je pup voortdurend op je spullen kauwt en ze zo volledig vernielt, kan dat te maken hebben met angst. Leer je hond aan hoe hij in zijn mand moet blijven liggen, in plaats van altijd achter jou aan te lopen. Laat je hond merken dat hij niet altijd kan rekenen op aandacht. Dat zal zijn angst verminderen.

Soms heeft een pup last van scheidingsangst. Laat hem er dan geleidelijk aan aan wennen dat jij niet voortdurend thuis bent. Verleng de periodes die je wegblijft steeds. Antibijtspray, citronellaolie of een kleine hoeveelheid cayennepeper met water kunnen je pup ervan weerhouden op je huishoudelijke spullen te kauwen.

Het is een goed idee je pup te laten kauwen op kauwspeeltjes. Dat verlicht de pijn die komt kijken bij het doorbreken van de tanden. Geef je pup verschillende speeltjes zodat je zijn favoriete eruit kan kiezen, maar geef hem zeker niets dat lijkt op huishoudelijk materiaal. Beloon hem wanneer hij op je speeltjes kauwt.

Graven

Er zijn veel verschillende redenen waarom honden graven.: om af te koelen, om naar knaagdieren te zoeken, om botten te begraven en terug op te graven, om uit te breken of gewoon voor de lol. Honden zijn meer geneigd te graven wanneer ze alleen zijn en geen enkele andere vorm van afleiding hebben. Geef hem kauwspeeltjes, speel veel met hem en ga vaak wandelen. Misschien is het wel een goed idee een tweede hond te nemen, zodat je pup een speelkameraadje heeft?

Je kunt het graven ontmoedigen door de grondbedekking te vervangen. Vervang aarde bijvoorbeeld door stenen of beton. Of je kunt hem laten schrikken door een sproeier aan te zetten of kleine steentjes naar hem te gooien.

Dit bericht is gepost op 9 April 2008 om 08:37 uur en is geplaatst in Honden psychologie, Honden training.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · huisdiereninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.