Waarom je extra aandacht moet besteden aan jouw huisdier

Een huisdier neem je niet zomaar. Je gaat een jarenlange toewijding aan en zult de taak hebben om voor het beestje te blijven zorgen en hem of haar een veilig thuis te geven waar hij zich op zijn gemak voelt. In de corona crisis is er een stijgende lijn te zien in de hoeveelheid asieldieren dat is opgehaald. Dierenartsen spreken hun hoop uit naar de mensen om hun dier echt goed te verzorgen en het aandacht te blijven geven, ondanks dat het gewone leven weer doorgaat. In dit artikel lees je waarom genoeg aandacht voor jouw huisdier belangrijk is.

Jij bent de familie voor het dier

Een beestje heeft in principe geen vaste familie. Vaak haal je een hondje, een kat, een konijn of welk ander huisdier dan ook uit een nestje waar hij maar een aantal weken met broertjes en zusjes is, maar hier zal het beestje weinig aan hechten. In de loop van de tijd zal het diertje jou als familie gaan zien en dus een enorm sterke band met jou aangaan. Daarom is het belangrijk om te begrijpen wat een dier voor jou voelt. Je kunt bijvoorbeeld Bestrijdingsservice op internet zoeken over hoe een bepaald huisdier graag aandacht krijgt. Denk bij een hond aan lange wandelingen en bij een kat juist aan knuffelsessies. Een konijn daarentegen vind het leuk om veel aangehaald te worden en om op een speelse manier snoepjes te krijgen.

Het dier zal dus jou als familie zien en daarom is het belangrijk om als mens ook die band te voelen om het dier op zijn gemak te laten zijn.

Veilig gevoel voor het dier

Omdat jouw huisdier jou ziet als zijn familie, is het van belang dat je jouw huis een veilige omgeving maakt. Jouw diertje moet zich op zijn gemak voelen, dan kan hij zich ook het beste gedragen. Een dier dat zich niet veilig voelt, zal vaak in de aanvallende modus staan en dus vaker onaardig of zelfs agressief doen tegen de baasjes. Daarom is een veilig gevoel voor jouw dier erg belangrijk. Dit kun je bereiken door in ieder geval genoeg aandacht te geven en op een juiste manier jouw huisdier te behandelen.

Ieder huisdier is en gedraagt zich anders

Of je nu een hond, een kat, en bak vol met vissen of een kooi parkieten als huisdier(en) hebt, het is belangrijk dat je als baas/eigenaar van het dier jouw huisdier begrijpt. Daarom kun je van tevoren informatie zoeken over jouw beestje, over zijn of haar ras en over de gedragingen van het dier. Met die voorbereiding kun je bijvoorbeeld de angsten, allergieën of ongemakkelijkheden van het beestje ontdekken en jouw huis of jouw gedrag daarop aanpassen.

Huisdieren hoeven niet bang te zijn voor zilvervisjes, maar in het geval jij een schichtig diertje hebt dat toch een angst voor kleine beestjes heeft ontwikkeld, kan dit erg oncomfortabel zijn voor jouw lieve huisdier. Hierdoor kan deze zich dus minder prettig gaan voelen in jouw huis en de omgeving. Zorg daarom dat jou huis een schone plek is waar jouw dier geen ongemakkelijke situaties kan tegenkomen.

Tags No Tags

Dit bericht is gepost op 10 January 2022 om 06:55 uur en is geplaatst in Zonder rubriek.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · huisdiereninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.