Hondenwandelingen in België: waar kun je het beste naartoe?

Als je een hond hebt, wandel je waarschijnlijk meerdere keren per dag een klein stukje met hem of haar. Wil je je hond in het weekend of op een vrije dag meenemen voor een langere wandeling? In België zijn er een hoop wandelroutes die je samen met je hond kunt afleggen. Zo komen jullie allebei toe aan wat extra beweging en geniet je samen van de mooie natuur. De meeste wandelroutes verplichten je om je hond aan de lijn te houden, maar er zijn ook routes waar je hond los kan lopen en zelf de natuur kan verkennen. We zetten de vijf mooiste hondenwandelingen in België op een rijtje.

Rond het meer van Nisramont

Een van de mooiste wandelingen in de Ardennen om samen met je hond te maken is de wandeling rondom het meer van Nisramont. Deze wandeling begint aan de stuwdam van Nisramont en is ongeveer 14 kilometer lang. Je doet ongeveer 3,5 uur over de route en het is belangrijk om goede wandelschoenen aan te trekken, want tijdens de route leg je zo’n 700 hoogtemeters af. Je gaat goed voorbereid op pad, want er zijn geen kortere routes die je kunt nemen. Je moet immers om het stuwmeer lopen. De wandelroute rondom het meer van Nisramont kun je samen met je hond wandelen, die dit avontuur in de Ardennen waarschijnlijk fantastisch vindt.

Het Rhodesgoedbos

Het Rhodesgoedbos is een bos van zo’n veertig hectare gelegen tussen Izegem en Roeselare in West-Vlaanderen. In dit gebied vind je fleurige bloemenweides, poelen en verschillende wandelpaden. Er zijn twee hondenzones speciaal voor je trouwe viervoeter. Een van de zones is voor kleinere honden en de andere voor grotere honden. Zo hoef je niet bang te zijn dat je kleine hond de schrik van zijn leven krijgt, omdat er een grotere hond aan komt rennen. Bij het Rhodesgoedbos vind je ook een brasserie waar je lekker kunt eten en waar honden welkom zijn.

Het Drongengoedbos

Een van de populairste wandelingen met de hond in Oost-Vlaanderen maak je in het Drongengoedbos. Dit is het grootste aaneengesloten bosgebied in de regio waar gras, bos en heide elkaar afwisselen. Honden kunnen hier heerlijk wandelen, maar moeten wel aangelijnd zijn in het wandelgebied. Er is een speciale hondenzone: een omheinde boomgaard waar je hond wel los mag lopen. Het Drongengoedbos biedt prachtige natuur en vermaak voor het hele gezin. Er is namelijk ook een sprookjesbos en een kabouterpad voor de kinderen.

De waterval van de Bayehon

In de Ardennen maak je een wandeling naar de waterval van Bayehon. Deze rivierwandeling in Malmedy begint en eindigt bij de watermolen genaamd Moulin du Bayahon. Op deze wandelroute zijn honden toegestaan, maar ze moeten wel aangelijnd worden. De waterval van Bayehon heeft een hoogte van negen meter en de afstand vanaf de watermolen is slechts anderhalve kilometer. Je kunt dus een korte wandeling maken, maar je kunt er ook voor kiezen om de omgeving te verkennen. Beklim bijvoorbeeld de heuvel, de rivier of door het bosrijke gebied.

Het Bosland & de Lommelse Sahara

Bosland is een groot gebied met speelbossen, fietsroutes en ruiterpaden. Iedereen kan zich hier uitleven in de natuur en dat geld ook voor honden. Het gebied in Limburg laat honden bijna overal toe wanneer ze aangelijnd zijn en er zijn diverse losloopgebieden waar de honden vrij rond kunnen lopen. In het Bosland vind je ook de Lommelse Sahara, een gebied met zandvlakten en grote plassen water. De Lommelse Sahara heeft een oppervlakte van zo’n 200 hectaren en het Bosland heeft een oppervlakte van 4500 hectaren.

Tags No Tags

Dit bericht is gepost op 1 August 2022 om 10:00 uur en is geplaatst in Uncategorized.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · huisdiereninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.