4 redenen om een huisdier te nemen

Een dier in huis zorgt vaak voor haren, kwijl en soms erg vieze geurtjes. Toch wegen de voordelen zwaarder door dan de nadelen. Een huisdier brengt immers heel wat vreugde in huis en kan je troosten op die momenten waarop je omgeving nog niets eens merkt dat er wat met je scheelt. Een dier in huis nemen heeft dus meer voordelen dan je op het eerste zicht zou denken.

Bewegen!

Een kat smeekt je om met haar te spelen en een hond zal alles doen zodat je met hem gaat wandelen. Een dier in huis nemen brengt zeker enkele verplichtingen met zich mee. Maar een half uurtje wandelen of even met je kat spelen kan je conditie alleen maar ten goede komen. Het is in ieder geval beter dan met een zak chips in de zetel naar tv te kijken.

Huisdier voedt je kinderen op!

Je huisdier rekent er op gevoed te worden op vaste tijdstippen. Dit geeft je een zekere verantwoordelijkheid, want je kunt het je eigenlijk niet permitteren een keer over te slaan. Ook kinderen krijgen door hun huisdier elke dag te voeden heel wat meer verantwoordelijkheidszin. Een dier in huis halen kan dus voor leerrijke ervaringen zorgen.

Ook een alarmsysteem!?

Als je een hond als huisdier kiest, krijg je er ineens ook een alarmsysteem bij. Een hond blaft bij onraad en zal er alles aan doen om zijn baasje te beschermen. Ook als je gaat wandelen, kan je rekenen op de bescherming van je huisdier. Een hond bezorgt je dus ook een gevoel van veiligheid.

In therapie bij je huisdier!

Kom je uitgeput thuis na een lange dag werken en heb je nood aan een ontspannende babbel of heb je gewoonweg behoefte om je hart bij iemand uit te luchten? Op je huisdier kan je altijd rekenen. Je hond of kat zullen je nooit afwijzen omdat ze geen tijd hebben. Je kunt altijd op ze rekenen en ze zullen je ook nooit de mond snoeren. Het therapeutische aspect van een dier in huis is dus zeker niet te onderschatten.

Een huisdier biedt dus vele voordelen. Het helpt je kinderen bij het ontwikkelen van een zekere verantwoordelijkheidszin en is ook goed voor je conditie. Bovendien beschermt een hond het hele gezin en is hij er voor je wanneer er niemand anders is. Waarom zou je dan geen dier in huis nemen?

Dit bericht is gepost op 30 June 2011 om 15:40 uur en is geplaatst in Honden algemeen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: