Waarom is je kat agressief?

Geef je je kat alle aandacht die ze  nodig heeft maar blijft ze maar krabben en bijten en agressief uit de hoek komen? Dan zoekt u vast en zeker een verklaring voor de agressiviteit van je kat. Leer hier wat de oorzaken van de agressiviteit bij een kat kunnen zijn.

De  kat is een jager

Jagen is een van de geliefde bezigheden van je kat. Sommige katten zullen zich, als ze geen andere prooien vast krijgen, zich tegen hun baasjes en andere mensen keren. De kat zal zich dan vaak in een donker hoekje nestelen om te wachten tot je langskomt en dan toe te slaan. Om dit gedrag tegen te gaan, is het aan te raden je kat voldoende speeltjes te geven.

De kat verdedigt haar territorium

Van nature uit verdedigt de kat haar territorium actief. Thuis zullen veel katten het gevoel hebben dat ze hun territorium moeten verdedigen tegen soortgenoten. Tegenover mensen is dit gedrag minder uitgesproken.

De kat vindt het niet leuk om aangeraakt te worden

Baasjes strelen hun kat regelmatig om aan te geven dat ze hen graag hebben. Maar doorgaans hebben katten, op hun voortplantingsperiode na, vrij weinig fysiek contact. Als de kat niet graag gestreeld wordt, zal ze dat vaak duidelijk maken door te bijten. Voordat de kat bijt, kan je dat trouwens aan haar zien. Haar pupillen zijn dan verwijd en ze zal haar staart bewegen.

De kat heeft schrik

Als uw kat zenuwachtig is of opgeschrikt werd door een geluid of een beweging, kan ze agressief uit de hoek komen en zich op jou afreageren.

De kat verdedigt zichzelf

Als je kat zich bedreigd of aangevallen voelt, zal ze zichzelf verdedigen door te krabben of te bijten. Door een slechte behandeling in het verleden, kan een kat zelfs dagdagelijkse handelingen als een vorm van agressie interpreteren.

Geen reden voor agressie

Als je kat agressief is, zonder dat er een aantoonbare oorzaak is, is dat vaak een aanwijzing dat de kat ziek is of een inwendige aandoening heeft.

Dit bericht is gepost op 6 April 2011 om 10:37 uur en is geplaatst in Katten psychologie.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · huisdiereninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.