Is je hond dement?

Gedraagt je oude, trouwe viervoeter zich soms vreemd? Misschien heeft hij wel last van dementie! Deze signalen kunnen erop wijzen dat je hond aan het dementeren is:

Je hond verdwaalt in hoeken of aan de verkeerde kant van de deur
Dit is een bekend symptoom van dementie bij honden. De hond blijft in een hoek staan of blijft voor een deur aan de verkeerde kant (waar de scharnieren zitten) staan wachten tot hij opengaat.

Je hond blijft doelloos rondwandelen
De hond ijsbeert door het huis, zonder duidelijk doel te hebben, en is daarbij vaak angstig.

Je hond begroet je niet meer
Een demente hond zal vaak geen menselijk gezelschap meer opzoeken of wegwandelden wanneer hij geaaid wordt. Hij zal je ook niet meer begroeten als je net binnenkomt.

Je hond blaft zonder reden
Je hond kan blaffen omdat hij de leden van het gezin niet langer herkent of omdat hij verdwaald is in de tuin of achter een deur. Dementen honden zijn vaak over het algemeen heel verward.

Je hond verliest zijn eetlust
Een hond met dementie vergeet vaak te eten of verlies zijn interesse in voedsel. Als je merkt dat hij niets meer eet, kan je best je dierenarts contacteren.

Je hond slaapt onregelmatig
Een demente hond kan meer slapen dan normaal het geval is of dag en nacht met elkaar verwisselen. Hij slaapt dan overdag en is ’s nachts heel verward.

Je hond reageert niet meer op bevelen
Het kan natuurlijk ook zijn dat je hond slechter hoort, wat ook heel normaal is bij oudere honden. Maar demente honden kunnen het bevel niet zo goed verwerken als voordien. De hond heeft vaak zelfs moeite om zijn eigen naam te begrijpen.

Dit bericht is gepost op 16 September 2009 om 11:30 uur en is geplaatst in Honden gezondheid.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · huisdiereninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.