Heeft je hond een rode, geïrriteerde of schilferige huid?

Door een geïrriteerde huid kan je hond zich heel slecht voelen. En voor jou is het natuurlijk ook geen pretje de hele dag naar het gekrab van je trouwe viervoeter te moeten luisteren. Maar wat kunnen precies de oorzaken zijn van een geïrriteerde huid bij honden?

Schurft

Schurft is een huidafwijking bij dieren die veroorzaakt wordt door huidmijten. Schurft is vrij gemakkelijk te behandelen maar daarvoor is wel eerst een juiste diagnose door je dierenarts nodig. Schurft leidt bij honden tot extreme jeuk, daardoor zullen zij heel hard krabben en zal de huid er rood en geïrriteerd uitzien.

Ringworm

Ringworm is een schimmelziekte van de huid, die erg besmettelijk is. Het is te herkennen aan kale plekken op de huid, vaak met schilfers of korstjes. Soms treedt er ook jeuk op.

Mallassezia dermatitis

Mallassezia dermatitis is een huidaandoening die veroorzaakt wordt door een gist die bij honden op de huid voorkomt. Bij de meeste honden veroorzaakt deze gist geen enkel probleem, maar sommige zijn er extra gevoelig voor. Mallassezia dermatitis gaat altijd gepaard met jeuk, waardoor besmette dieren extra vaak zullen krabben.

Vlooienallergie

Je hond kan ook allergisch zijn voor vlooien. Dat betekent dat hij allergisch is voor het speeksel van vlooien. Als de vlooi bijt, zal dat leiden tot heel veel jeuk bij de hond. Dat gaat gepaard met korstjes en kleine rode bultjes op de rug van de hond.

Eczeem

Allergieën zoals een allergie voor pollen of voor huisstofmijtallergie, kunnen ook bij je hond tot een jeukerige huid en lopende ogen leiden. Er zijn verschillende medicijnen beschikbaar om irritaties die gepaard gaan met de allergieën te onderdrukken.

Voedselallergie

Je zou het misschien niet verwachten, maar voedselallergieën komen erg vaak voor bij honden. De meest voorkomende voedselallergieën bij honden zijn maïs en tarwe.

Dit bericht is gepost op 1 July 2009 om 07:23 uur en is geplaatst in Honden gezondheid.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · huisdiereninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.