Je hond op dieet zetten

Denk je erover je hond op dieet te zetten? Houd dan rekening met zijn algemene levensstijl. De twee belangrijkste factoren die je moet veranderen zijn voedsel en lichaamsbeweging. De meeste dieren wegen te veel omdat ze meer eten dan ze bewegen.

Maar een hond zal natuurlijk niet zelf beslissen op dieet te gaan! Jij bent diegene die de eetgewoonten van je dier onder controle moet houden en bewegen.

Stap 1

Onderzoek de huidige levensstijl, eetgewoonten en  lichaamsbeweging van je hond.

Stap 2

Neem je hond voor een onderzoek mee naar de dierenarts. Obesitas kan soms fysieke problemen of ziekte veroorzaken. Als je de hoeveelheid lichaamsbeweging van je hond wilt opvoeren, moet je er zeker van zijn dat hij het aankan. Je dierenarts kan samen met jou een specifiek programma opzetten voor je huisdier.

Stap 3

Stop met het geven van snacks en snoepjes. Snacks zijn bij een groot deel van de huisdieren de belangrijkste oorzaak van obesitas. Een gebalanceerde en complete voeding zal je huisdier meer dan genoeg voedingsstoffen bezorgen. Al die snoepjes of tafelrestjes tellen echt door! Als je snoepjes gebruikt ter beloning van je huisdier tijdens het trainen, trek de hoeveelheid energie dan af van de totale dagelijkse inname.

Stap 4

Neem je hond mee op mooie, lange wandelingen. Lichaamsbeweging is erg belangrijk.

Dit bericht is gepost op 11 September 2008 om 09:01 uur en is geplaatst in Honden gezondheid, Honden verzorging.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · huisdiereninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.