5 mythen over katten

Katten zijn van nature erg onafhankelijke en vreemde diertjes, hierdoor zijn er in de loop van de tijd verschillende mythen ontstaan rond katten. Aangezien er nog steeds mensen zijn die deze mythen als waarheid aannemen gaan we de belangrijkste ervan overlopen en controleren op waarheid.

1. Katten kunnen zien in complete duisternis

Katten hebben verticale pupillen die kunnen uitzetten zodat ze zien in donkere gebieden. In tegenstelling tot wat velen denken hebben katten nog steeds een beetje licht nodig om te kunnen zien. Daarbij hebben katten ook snorharen die hen helpen om ‘s nachts de weg te vinden, ook op plaatsen die ze niet kennen. Katten hebben dus geen nachtzicht, maar kunnen in tegenstelling tot ons, meer zien met minder licht.

2. Katten zijn standvastig en landen altijd op hun pootjes

Spijtig genoeg willen sommige kinderen de theorie dat katten altijd op hun pootjes landen, zo graag bewijzen dat ze het arme dier uit het raam gooien. Jammer genoeg resulteert dit vaak in gebroken beenderen bij de kat. Katten zullen inderdaad bijna altijd op hun poten landen bij een val van een kast of stoel, maar ook bij katten is te hoog nu eenmaal te hoog. Daarnaast zijn katten ook zeer sterk in het omver lopen van vazen en alles wat hun pad kruist. Hun gracieuze standvastigheid is vaak erg overdreven.

3. Katten zijn laf

Honden staan wereldwijd bekend om hun heroïsche daden, terwijl katten bekend staan te vluchten bij de eerste tekenen van gevaar. Niets is minder waar, verschillende katten hebben het nieuws al gehaald met hun heldendaden. Zo is er Agatha die haar baasje waarschuwde voor een huisbrand door op het bed te springen. Ook is er Su-Ling, een Siamese kat, die met haar gegrom een inbreker wegjoeg. Katten staan er trouwens om bekend om gevaarlijke insecten en slangen weg te houden van hun huis.

4. Katten zijn dom

Een kattenbrein lijkt, in tegenstelling tot veel andere dieren, erg veel op een mensenbrein. Katten zijn meesters in het ontsnappen uit kleine ruimtes. Ze kunnen deuren opendoen, simpele hangsloten openen en ongelofelijke sprongen verrichten. Daarnaast zijn katten geboren jagers, ze kunnen als geen ander een prooi muisstil benaderen en bespringen. Er zijn natuurlijk ook katten die minder slim zijn, maar net als bij mensen zijn niet alle katten superintelligent. Velen vinden katten dom omdat ze geen bevelen aannemen zoals honden dat doen. Dit komt natuurlijk alleen maar omdat dat beneden de waardigheid van katten ligt.

5. Katten geven geen affectie

Iemand die vindt dat katten geen affectie geven heeft er duidelijk nooit een op zijn schoot gehad. Allereerst zal hij zich uitgebreid in de meest comfortabele positie leggen en daarna begint de kat zachtjes te spinnen. Dat is de meest natuurlijke vorm van affectie. Katten geven trouwens zeer subtiel hun affectie, zoals tegen je benen aanlopen. Katten zijn zelfstandige dieren die zelf beslissen hoeveel affectie ze geven, jij moet het alleen maar willen ontvangen.

Dit bericht is gepost op 15 May 2008 om 11:41 uur en is geplaatst in Katten gezondheid, Katten psychologie.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · huisdiereninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.