Je gaat op reis, maar wat met die vissen?

Met de zomer in aantocht is de drang om op reis te gaan alom aanwezig. Alleen… wat met die goudvissen? Meenemen is helaas geen optie. Is het verantwoord om voor je vertrekt je vissen te voorzien van een overgrote portie eten die om bij je thuiskomst een stinkende aquarium aan te treffen?

Gelukkig is er een andere oplossing, waardoor je met een gerust hart, en niet met het imago van een dierenbeul, kan vertrekken.

Don’t

In tegenstelling tot wat men vaak als de enige mogelijkheid ziet, is het overvloedig toedienen van voeding voor vertrek géén goede oplossing. Het eten dat niet meteen geconsumeerd wordt zal verrotten en de vissen zullen het bijgevolg niet meer willen eten. Niet alleen veroorzaakt dit een enorme stank, maar je vissen zullen ook op hun honger blijven zitten en bij lange afwezigheid helaas uithongeren. Het is dus ten zeerste aangeraden zulke tabletten aan te schaffen.

Do

Het meest voor de hand liggend is nog steeds om de buren aan te spreken en te vragen om gedurende die enkele dagen uw vissen van eten te voorzien. Zo kan je zonder zorgen vertrekken en kan je optimaal genieten van je welverdiende vakantie.

Voor diegenen onder ons die jammer genoeg niet op hun buren kunnen rekenen of liever niet afhankelijk zijn van anderen bestaat er gelukkig nog een alternatief: een tablet dat geleidelijk aan oplost in het water en zo beetje bij beetje voedsel vrijgeeft. Zo hongeren je vissen tijdens je afwezigheid niet uit en blaken ze zelfs van gezondheid bij je thuiskomst. Alsof dit nog niet genoeg is, zijn de tabletten ook nog in verschillende formaten te verkrijgen, afhankelijk van de duur van uw afwezigheid.

Werking

Hoe werkt dit nu concreet? Je schaft een tablet aan met de omvang die uw afwezigheid dekt. Je legt deze gewoon in het water en het tablet doet de rest. Wanneer je terug thuis bent, is het wel aan te raden de restanten, wanneer je vroeger terug bent dan verwacht, of wanneer jevissen het tablet niet volledig consumeerden, te verwijderen.

Nog beter is om het water van je aquarium volledig te verversen zodanig dat alle resten verwijderd zijn en je je vissen terug gewoon kan voederen.

Dit bericht is gepost op 23 april 2008 om 09:43 uur en is geplaatst in Vissen.

Eén reactie op “Je gaat op reis, maar wat met die vissen?”
Wouter zegt:
9 februari 2009 om 21:34

Het is uiteraard ook mogelijk om een automatisch voeder apparaat aan te schaffen. Die zijn tegenwoordig ook niet meer zo duur. Alleen een paar tipjes. Vlokvoer blijft niet zo lang goed buiten de verpakking waarin je het gekocht hebt, dus je kan dan beter pallets gebruiken. En plaats het apparaat zodanig dat er geen waterdamp uit het aquarium de pallets kan bevochtigen, bijvoorbeeld 10 centimeter boven de lichtkap. Anders plakt alles aan elkaar en valt er niks in het aquarium. Laat bij lange afwezigheid nogsteeds iemand af en toe langs komen om het aquarium te controleren en om bij te vullen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Hoe moet je omgaan met hyperactieve honden?
Mijn hond plast overal, behalve waar het hoort