Hoe groot zal mijn puppy worden?

De eerste vraag die iedereen zich stelt wanneer hij erover denkt een puppy te nemen is: hoe groot zal hij worden? Dit is een belangrijke vraag die je je moet stellen voordat je de puppy mee naar huis neemt.

Als je een kleine of grote hond wilt,  maar uiteindelijk opgescheept zit met een reusachtig dier, heb je je volledig misrekend.  Maar als je een grote hond wilt, en het uiteindelijk een miezerig diertje blijkt, zul je natuurlijk ook niet gelukkig zijn.
Het is erg belangrijk dat je weet waaraan je begint als je een pup koopt, zowel op het gebied van uiteindelijke grootte als op het gebied van verzorging.  Wat is de persoonlijkheid van de hond? Hoeveel energie zal hij hebben?

De grootte is belangrijker dan je je waarschijnlijk realiseert. Grote honden hebben meer ruimte nodig in het huis en in de auto. Grote honden kosten meer in onderhoud, je moet er immers meer voedsel voor kopen. Misschien moet je er zelfs wel een speciale omheining voor plaatsen?

De ouders

Je kunt je een goed beeld vormen van hoe groot de puppy zal worden op basis van de grootte van zijn ouders of door inn hondenboeken de standaardmaten van het ras op te zoeken.

Veel moeilijker wordt het wanneer je hond geen echte rashond is. Dat is vooral waar in situaties waarbij het ras en de grootte van de ouders van de pup onbekend zijn.

Hoe jonger de pup is, hoe moeilijker je kunt voorspellen hoe groot hij uiteindelijk zal worden. als de leeftijd van de hond bekend is en er weinig informatie is over de ouders,kun je al een ruwe schatting maken.

Hulpmiddeltjes

Twee terriërs van 20 kilo zullen geen puppy’s krijgen die 70 kilo wegen. Als de ene ouderhond groter is dan de andere, wordt de schatting al wat moeilijker. In die gevallen weegt het gewicht van het teefje meer door dan dat van de reu.
Grootte van de klauw: net zoals bij mensen, duiden grotere voeten op een grotere omvang. Een hond van meer dan 100 kilo kan geen miniklauwtjes hebben.

Hoe losser de pels van een pup, hoe meer plaats hij heeft om te groeien en hoe groter hij zal worden.

Soms wordt wel eens gezegd dat je, om het uiteindelijke gewicht te kennen, het gewicht van de puppy op 14 weken moet nemen en dat vermenigvuldigen met twee.

Dit bericht is gepost op 23 April 2008 om 07:24 uur en is geplaatst in Honden algemeen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · huisdiereninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.