Kies de juiste hondenspeeltjes

Het aanbod hondenspeeltjes is zo groot dat het juiste uitkiezen een zware taak kan zijn. De speeltjes zijn ontworpen voor verschillende doeleinden en verschillende honden. Zo zijn er kauwspeeltjes, gooispeeltjes, pluchen speeltjes, touwspeeltjes, kongs, interactieve speeltjes en zelfs speeltjes die goed zijn voor de tanden.

Waarop letten bij hondenspeeltjes?

Grootte
Veiligheid
Ontwerp
Duurzaamheid
Gemakkelijk te wassen

Let er vooral op dat je de juiste maat  kiest. Als het speeltje te klein is, zou je hond het in kunnen slikken en stikken. Hondenspeeltjes die ontworpen werden voor grotere honden, zijn voor kleinere honden moeilijk te gebruiken. Welk hondenspeeltje je ook kiest, onderzoek het en verzeker je ervan dat het veilig is.

Welk speeltje kies ik?

Vindt je hond het leuk achter speeltjes aan te rennen, te kauwen of geluid te maken? Kies een speeltje dat je ver weg kunt gooien, dat veilig is, je hond plezier bezorgt en niet meteen uiteen zal vallen. Als je hond echt graag kauwt, dan is een Kong of een Nylabone een goede optie. Een Kong is een speeltje dat je vult met lekkernijen, waardoor de hond er uren op kan kauwen. Een Nylabone is een kluif met tandverzorgende eigenschappen. Als je graag met je hond in het water speelt, kies dan voor speeltjes die drijven.

Wat moet je vermijden?

Honden die graag kauwen, moet je geen pluchen speeltjes touwspeeltjes geven. Losse draadjes, plastic oogjes die loskomen, enz. worden gemakkelijk doorgeslikt. Daardoor kunnen de luchtwegen van de hond geblokkeerd worden, waarna de hond zelfs kan stikken.

Veiligheid en winkeltips

Zelfs als je het juiste speeltje voor je honds grootte en speelstijl gekozen hebt, kun je beter altijd een oogje in het zeil houden. Houd altijd een paar speeltjes in voorraad, voor wanneer er een kapot zou gaan. Kies ook een speeltje uit waar je zelf graag mee speelt.  Je hond zal immers meer plezier heben als jij meespeelt.

Dit bericht is gepost op 18 April 2008 om 08:26 uur en is geplaatst in Honden algemeen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · huisdiereninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.