Hoe moet je je puppy socialiseren?

Net zoals mensen, hebben pups bij hun geboorte nog geen beeld van hoe de wereld eruit ziet, laat staan van de mensen die erop leven. Daarom moet je je puppy al vroeg laten kennismaken met de dingen, mensen en andere dieren in zijn omgeving. Zo voorkom je dat hij uitgroeit tot een bange, asociale hond.

Socialiseer vroeg

Je zou je puppy al meteen nadat je hem gekregen hebt moeten socialiseren. De eerste maanden van zijn leven zijn cruciaal voor zijn ontwikkeling. Begin langzaam met een-op-eeninteracties en laat je hond geleidelijk aan wennen aan interacties met meerdere personen. Zoek wat vrienden, familieleden en buren die graag even met je puppy willen spelen.

Als je puppy voldoende gevaccineerd is, neem hem dan zoveel mogelijk mee op wandelingen en uitjes. Vermijd buurten waarin je hond een verhoogd risico loopt ziekten op te lopen, bijvoorbeeld parken en wijken met veel zwerfhonden.

Om je puppy aan te sporen zoveel mogelijk met andere huisdieren en mensen tom te gaan, kun je hem iedere keer een kleine beloning geven. Als hij angstig of op zijn hoede lijkt wanneer hij kennismaakt met nieuwe mensen, dieren of situaties, begin dan met klein. Breng hem niet meteen in de moeilijkste situaties.

Je hond meenemen naar een hondenschool is een ideale manier om hem aan andere honden te laten wennen.

Dit bericht is gepost op 16 April 2008 om 13:22 uur en is geplaatst in Honden training.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · huisdiereninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.