6 dingen die je moet weten voor je een konijn aanschaft

Wil je graag een konijn als huisdier? Houd er dan wel rekening mee dat een konijn, net als ieder ander huisdier, de nodige aandacht en verzorging nodig heeft.

Een konijn kan gecastreerd of gesteriliseerd zeven tot tien jaar oud worden. Castratie en sterilisatie zijn relatief eenvoudige ingrepen die territoriaal gedrag, sproeigedrag bij mannetjes, humeurigheid, agressiviteit, graven en kauwen beperken of voorkomen.
Je moet je konijn regelmatig borstelen om haarballen te voorkomen. Een konijn kan deze doorslikken maar niet terug uitbraken.
Om hun tanden gezond te houden, moeten konijnen op iets hards kauwen. Geef je konijn voldoende voorwerpen om op te kauwen en zorg ervoor dat hij het binnenshuis niet op de kabels of meubels gaat doen.
Konijnen zijn bang van de roofdieren en hebben letterlijk schrik van de dood. Als je dus een konijn opneemt, houd het dan zo vast dat het zich veilig voelt. Veel kinderen en volwassenen nemen de konijnen niet goed vast, en worden bijgevolg gekrabd.
Konijnen kun je best binnen houden. Als je ze toch buiten zet, zorg er dan voor dat er voldoende toezicht is. Als ze de kans zien, zullen ze je tuin opengraven en de bloemen en planten opeten.
Konijnen zijn van nature uit proper en netjes. Ze hebben een aangenaam karakter, zijn speels, nieuwsgierig en ondeugend. Veel konijnen kunnen goed opschieten met katten en honden. Het zijn eerder die laatste dieren die erop getraind moeten worden de konijnen geen kwaad te doen.

Dit bericht is gepost op 19 February 2008 om 08:40 uur en is geplaatst in Knaagdieren.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · huisdiereninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.