Hoe moet je een aquarium installeren?

Als je een aquarium gekocht hebt, ben je natuurlijk bij de volgende stap aanbeland. Want hoe moet je dat aquarium nu precies installeren?

Wat heb je nodig?

Aquarium
Goede locatie
Zakken met grind, afhankelijk van de grootte van de tank
Verwarming
Thermometer
Filter
Waterconditioner

Locatie

Kies een locatie uit die niet te veel in de zon ligt. Zonlicht bevordert de groei van algen. Probeer wel een zo warm mogelijke plek uit te kiezen om zo energiekosten uit te sparen.

Verzeker je ervan dat de tafel, het kastje of ander meubelstuk waar het aquarium op kan staan het gewicht van het aquarium aankan. Houd er rekening mee dat 1 liter water gelijk is aan 1 kilo!

Aquarium installeren

Als je een goede locatie hebt gevonden voor je aquarium, doe dan de grind in het aquarium. Speom de steentjes af voor je ze in het aquarium doet. Zo voorkom je dat het water vuil wordt als je het aquarium vult. Voeg daarna langzaam het water toe.

Installeer daarna de filter. Er bestaan verschillende soorten filters: biologische, mechanische en chemische. Plaats het verwarmingselement niet ver van de filter. Dit verwarmingselement moet volledig onder water zitten.
Sluit de filter aan. Wacht een dag voor je de vissen in het aquarium zet.

Plaats alle extra decoratie in het aquarium voordat je de vissen erbij voegt. Spoel alles eerst nog eens af. Prop je aquarium niet te vol met decoratie, zodat je vissen nog voldoende ruimte hebben om vrij rond te zwemmen. Zet eerst een vis in het aquarium en kijk hoe deze zich aanpast.

Dit bericht is gepost op 8 February 2008 om 15:53 uur en is geplaatst in Vissen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · huisdiereninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.