Wat zijn hypoallergene honden?

Een hypoallergene hond kan een geweldige oplossing zijn voor hondenliefhebbers met een allergie. Bepaalde hondenrassen veroorzaken minder snel een allergie dan andere. Ze verliezen weinig tot geen haar in vergelijking met andere honden. Maar een klein aantal van de allergische mensen zijn allergisch voor hondenspeeksel. Helaas zijn er nog geen rassen met hypoallergeen speeksel.

Mensen met een zware allergie kunnen vaak zelfs geen hypoallergene hond verdragen. Als je allergisch bent maar van honden houdt, probeer dan eens wat tijd door te brengen met een hypoallergene hond. Zo weet je op voorhand zeker dat je geen allergische reactie zult krijgen.

Hypoallergene honden

De volgende hondenrassen wekken vaak geen allergieën op:

– Basenji
– Bedlingtonterriër
– Bichon frisé
– Chinese gekuifde naakthond
– Coton de Tuléar
– Havanezer
– Ierse waterspaniël
– Kerry Blue-terriër
– Maltezer
– Poedel
– Portugese waterhond
– Puli
– Schnauzer
– Shih Tzu
– Ierse softcoated wheaten terriër
– Mexicaanse naakthond
– Yorkshireterriër

Hybride honden en gemengde rassen

Hybride honden zijn het resultaat van gecontroleerde kweek. Rassen als labradoodles en goldendoodles zijn bijvoorbeeld kruisingen met poedels. Honden die gemengd werden met bekende hypoallergene rassen veroorzaken vaak minder allergieën, maar het nadeel is dat je dit niet zeker kunt weten. Ook hier geldt dat je best wat tijd doorbrengt met zo’n hond vooraleer er zelf een aan te schaffen.

Je allergie onder controle houden

Afhankelijk van hoe zwaar je allergie is, kan je nog altijd goed samenleven met een hond. De sleutel tot succes is de hoeveelheid haren in je huis proberen te beperken. Stofzuig je tapijt regelmatig en was je gordijnen vaak. Gebruik een luchtzuiveraar. Praat eens met een arts over immunotherapie.

Dit bericht is gepost op 1 December 2008 om 10:40 uur en is geplaatst in Honden algemeen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · huisdiereninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.