Laat je kat naar het toilet gaan

Wat zou het leven er toch veel beter uitzien als ook je kat naar toilet kon gaan. Geen kattenbak meer in huis, geen vieze geurtjes die tegengehouden moeten worden, en geen kattenbakvulling meer vervangen. En het beste van al: het is mogelijk!Als je kat 6 maanden of ouder is, kan je hem aanleren het toilet te gebruiken. Het is niet zo moeilijk, maar vergt wel geduld. Leeftijd en ouderdom spelen geen grote rol, iedere kat kan dit aanleren. Alles tesamen zou het proces ongeveer 3 weken moeten duren. Natuurlijk mag niet vergeten worden dat elke kat anders is. Bij sommige katten kan de leertermijn dus oplopen tot een aantal maanden.Er zijn verschillende ‘kits’ op de markt die er voor zorgen dat je kat het toilet leert gebruiken, maar deze hoef je niet aan te schaffen als je gewoon simpel het stappenplan volgt dat hieronder staat beschreven. Als je kat op een bepaald moment afhaakt, moet je gewoon een aantal stappen teruggaan.

Stappenplan

1. Allereerst plaats je de kattenbak vanaf nu in de badkamer naast het toilet. Je kat zou ongeveer een week moeten wennen aan de andere omgeving. Daarna is het tijd om de kattenbak steeds hoger te plaatsen. Je kan alles gebruiken dat daarvoor kan dienen: telefoonboeken, kranten, magazines, … Zorg er wel voor dat het geheel stevig blijft zodat je kat er niet af valt, want dit kan zijn motivatie voor deze nieuwigheden wel eens de grond in boren. Deze stap kan zeker één à twee weken in beslag nemen.2. Wanneer de kattenbak op dezelfde hoogte is als het toilet, plaats dan de kattenbak rechtstreeks op het toilet. Als je kat dit geheel gewend is geraakt, moet je de kattenbak wegnemen. Vervang het door een aluminium pan, of iets anders dat daarop lijkt. Plak deze vast aan het toilet, en maak er een gaatje in waarlangs alles kan wegvloeien. In het begin van dit stadium kan je er eventueel nog wat kattenbakvulling in doen om je kat het gemakkelijk te maken.3. Dit gat maak je steeds groter en groter, tot op het punt waarop je kat wel op de toiletrand moet staan. Als je merkt dat je kat het wel gewend is om op de toiletrand te staan, kan je alles wegnemen en je kat zonder enige hulp naar het toilet laten gaan.

Dit bericht is gepost op 30 april 2008 om 14:50 uur en is geplaatst in Katten opvoeding, Katten verzorging.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Laat je kat de kattenbak gebruiken
Hoe omgaan met een angstige kat