Wat je moet weten over kanaries

Ze zijn klein, mooi en heel gemakkelijk te verzorgen. Ze zullen je huis vullen met melodieus gefluit en daarbij zullen ze de jongste van het gezin geen kwaad doen. Over wat hebben we het? Een kanarie natuurlijk, het ideale huisdier.

Nochtans moet je toch even nadenken voor je een kanarie koopt. Hier vind je alvast meer informatie over hun levensduur, hun voedsel en hoe je nu je kanarie best uitkiest.

Levensduur

Kanaries mogen geen spontane aankoop zijn, want ze kunnen tot twintig jaar oud worden. Hoe oud ze precies worden, hang natuurlijk af van soort tot soort. Maar je mag gerust zijn dat je kanarie zeker zeven jaar oud wordt.

Nochtans zijn er enkele zaken die je best onthoudt om zijn levensduur zo lang mogelijk te maken. Zo heeft een kanarie een kooi van minstens 60 cm x 60 cm nodig. Deze staat best niet in de keuken. Een kanarie kan namelijk niet goed tegen temperatuurschommelingen en kan ziek worden door de rook van de keuken.

Wat eten kanaries?

Het dieet van een kanarie hangt af van soort tot soort, maar een mengsel van verschillende zaadsoorten is het voedzaamst. Af en toe mogen ze wel een stukje appel of een blaadje sla, maar overdrijf hier zeker niet in.

Water moet steeds beschikbaar zijn voor je kanarie en regelmatig vervangen worden zodat het lekker fris blijft.
Maar pas op met chocolade, avocado’s en koffiebonen. Deze voedingsmiddelen zijn giftig voor je kanarie.

Een kanarie kiezen

Wanneer je besluit een kanarie te kopen, moet je naar een dierenwinkel of kanariekweker met een goede naam gaan. Die kunnen je het best helpen met de keuze van je kanarie.

Kies één van de jongere vogels. Deze kunnen zich het best aanpassen aan de nieuwe omgeving die later hun thuis zal worden.

Kijk ook goed naar hoe actief de kanarie is. Een actievere kanarie is altijd gezonder. Liever een actieve, minder kleurrijke kanarie dan een mooie maar zieke kanarie.

Wanneer je een kanarie hebt gekocht, is het een goed idee om een bezoekje aan de dierenarts te brengen. Hij kan je dan verdere tips geven om je kanaries leven zo gezond en gelukkig mogelijk te maken.

Dit bericht is gepost op 28 April 2008 om 11:53 uur en is geplaatst in Vogels.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · huisdiereninformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.